De wereld verandert en daarmee ook de eisen aan systemen waarmee gebruikers toegang hebben tot en rechten hebben op systemen. Voor de toegang tot de applicaties ontwikkelt SRC Secure Solutions applicaties. Voor een i5 is daarvoor iMenu400 ontwikkeld. Deze standaard applicatie is bij ABN AMRO Bank BU Private Clients in gebruik om de toegang te organiseren van gebruikers tot de bancaire applicaties op de AS/400 die zijn ingericht en geconfigureerd in diverse data centers wereldwijd.

iMenu400 is gebaseerd op een aantal toegangsapplicaties waarvan de ontwikkeling van de eerste versie van een van die applicaties al in de 90‐er jaren is gestart. De applicatie is steeds ontwikkeld vanuit de gedachte dat de applicatie simpel en effectief moet zijn. Daarbij is de applicatie continu mee geëvalueerd met de wensen van bedrijven die iMenu400 aanbiedt aan hun gebruikers. Die eisen
gemak, interactiviteit, gebruiksvriendelijkheid en eigentijdse look and feel. Gebruiksgemak wordt met iMenu400 verkregen door o.a. de mogelijkheid van elektronische fiattering van aanvragen door de manager. Uitermate snel. In de huidige versie zijn ook direct een aantal van de compliance vereisten ingevuld zoals de diverse rapportage mogelijkheden. In de nieuwste versie is ook "segregation of duties"
voorzien. Als gevolg van de invoering van wetten zoals SOX in de VS en J‐SOX in Japan, maar ook regelingen zoals Basel II voor Europa moeten meerdere personen met verschillende verantwoordelijkheden autorisaties verlenen.

ABN AMRO Bank Business Unit Private Clients maakt gebruik van Olympic. Een brede geavanceerde applicatie waarmee de vele verschillende bancaire processen zijn geautomatiseerd. De applicatie bestaat uit vele modules. Via iMenu400 wordt een gebruiker of groep van gebruikers in het bancaire systeem geactiveerd. In iMenu400 worden tevens de rechten vastgelegd en vervolgens verzorgt iMenu400 automatisch de hele procedure van aanmelding tot berichtgeving en uiteraard de rapportage.

ABN AMRO Bank BU Private Clients maakt nu in 2 data centra gebruik van iMenu400. Dat zal verder uitgebreid worden. De grootste configuraties zijn de productieomgevingen in Morbio en de test en high availability omgevingen in Lugano, beide te Zwitserland. Het inrichten en configureren van iMenu400 vergt weinig tijd. ABN AMRO Bank is nu "met één druk op de knop" in staat om te voldoen aan de compliance eisen m.b.t. de toegang van gebruikers tot de systemen. Incl. de mogelijkheid van deactivering van gebruikersprofielen van personen die het bedrijf hebben verlaten of wijzing van het profiel van personen die van functie veranderen.

srcsssmallSRC Secure Solutions, The Power Triangle

Het in 2008 opgerichte SRC Secure Solutions is de rechtsopvolger van SRC Advies & Beheer en SRC Software bv. Al meer dan vijftien jaar ontwikkelt SRC Secure Solutions voor bedrijven in eigen beheer software voor system monitoring, datacommunicatie tussen eigen systemen en die van derden en toegangsautorisatie van medewerkers en tijdelijke medewerkers zoals inhuurkrachten en service engineers met producten zoals Pager/Control, iMenu/400 en TaskManager. Voor bedrijven en organisaties in de Benelux is SRC Secure Solutions daarnaast value added reseller van platformonafhankelijke software en consultancy voor data security, security compliance en systeem monitoring (The Power Triangle) met producten van PKWARE, Halcyon Software, Shavlik Technologies en Escherware.

Bekende klanten van SRC Secure Solutions zijn ABN AMRO Bank, AT Bank, Centric, CZ, Deutsche Bank, Getronics, ING, Mitsubishi Motors Nederland, Nidera Handelscompagnie, diverse uitvoeringsorganisaties, Office Depot, Nationale Bank van België en SOCMUT.